Ervaringen

HET VERHAAL VAN HOND TARA-LYNN MET CHRONISCHE ALVLEESKLIERONTSTEKING EN HOND BELLA MET NIERFALEN EN JEUKKLACHTEN, GESCHREVEN DOOR HUN BAASJE RAMONA UIT IJMUIDEN:

Ik ken Ilse al een tijdje, sinds kort heeft zij haar eigen acupunctuurpraktijk. Onze Tara-Lynn was al jaren chronisch ziek (chronische alvleesklierontsteking) en vorig jaar september ging het snel bergafwaarts met haar. Wij hebben Ilse toen gevraagd haar te behandelen en dit heeft zeker nog verlichting gegeven in haar laatste levensfase. Enorm interessant wat je met acupunctuur kunt bereiken. Tara-Lynn heeft ondanks haar chronische ziekte een respectabele leeftijd behaald en veel dingen hebben wij wel gedaan om haar leven te veraangenamen, maar als wij ons hier eerder in verdiept hadden, waren wij zeker eerder gestart acupunctuur.

Ondertussen had Bella last van hier nieren en hebben wij Ilse gevraag om Bella te behandelen. Ilse monitort Bella nauwkeurig en hierbij is het ook fijn dat Ilse van oorsprong regulier dierenarts is. Zo controleert ze de urine van Bella op het soortelijk gewicht om uit te sluiten dat haar nieren achteruit gaan en is het nu ook mogelijk bloedonderzoek te laten doen door Ilse in haar eigen fijne praktijk in Heemstede. Bella is geen allemansvriend en snel gespannen, maar in de praktijk van Ilse gaat ze er rustig voor liggen. Inmiddels zijn Bella haar nierwaarden stabiel door de combinatie van acupunctuur behandeling en passende voeding. Ook zijn haar jeukklachten vrijwel afgenomen. Bella krijgt nu maandelijks een behandeling.

Ilse is een fijne en zeer kundig dierenarts en acupuncturist. Rustig, geïnteresseerd en lief. Ze neemt ruim de tijd en denkt altijd mee. Ik raad het van harte aan om contact op te nemen met Ilse of een acupunctuur behandeling voor jouw hond of kat uitkomst biedt. Dit doen wij ook vanuit onze natuurlijke voedingswinkel voor honden en katten en ook onze klanten zijn razend enthousiast. Laatst kwam er een klant speciaal naar de winkel om ons te bedanken haar naar Ilse door te sturen, dit had zeker het leven van haar hondje gered.

HET VERHAAL VAN KAT HOPE MET CHRONISCHE NIESZIEKTE, KAT PIET MET OBSTIPATIE- EN OBESITASKLACHTEN EN KAT DEXTER MET CHRONISCHE BRAAKKLACHTEN, GESCHREVEN DOOR HUN BAASJE CONNY UIT WORMERVEER:

Hope,....roepnaam Poppy,...
1 juli 2016 landde Hope op Schiphol, uit Egypte, waar zij in januari van dat jaar op straat was gevonden. Toen Hope bij ons kwam hadden wij 3 katers, die allemaal erg nieuwsgierig waren naar het het kleine meisje. Hope woog nog geen kilo toen, maar had het hart van een leeuwin en trotseerde elke kater. Het kleine meisje bleek een virus bij zich te hebben,.... een herpesvirrus,...en schakelde alle 3 de katers binnen 2 weken uit, ze waren behoorlijk ziek. De  dierenarts (Erwin, Any Animal) zei: Wat doet u als u griep hebt? Dan ga ik mijn bed in, zei ik. Precies, dat geldt voor hun ook, over 3 weken zijn ze weer beter en dat wa s ook zo. Erg blij met een dierenarts die niet meteen injecties of pillen geeft!
Hope bleef ziek, had het benauwd, nieste bloed en haalde moeilijk adem. Hope is klein, klein lijfje, klein gezichtje, anatomisch weinig ruimte in dat kleine gezichtje.  Ze heeft een aantal operaties gehad, haar holtes werden schoon gemaakt wat haar tijdelijk wat meer ruimte gaf tot beter ademen. Ook merkte ik dat ze het soms moeilijk had, ging ’s nachts huilen,....beetje gillen,..totdat ze onze stem hoorde. Of werd ze afstandelijk, wilde van niemand iets weten.
Ik hoorde via een vriendin over acupunctuur, haar kater kreeg acupunctuur, bij dezelfde dierenarts,  en knapte zo op! Dat wilden wij ook voor Hope! Zo zijn we bij Ilse terecht gekomen. Hope heeft een aantal acupunctuur behandelingen gehad en,...knapte op,...nieste geen bloed meer, nieste helemaal niet meer! Had haar ogen wijd open, keek niet meer door een kiertje, zo’n gezichtje als je erg verkouden bent, met van die dicht geknepen oogjes. Tijdens de behandelingen bleek dat ze erg gevoelig was wat betreft haar rug, kon ook niet geprikt worden op die plek, Ilse heeft haar met de laserpen behandeld en,... het gezicht van Ilse,....toen ik haar een paar weken later vertelde dat Hope op een stoel gesprongen was! Haar rug gaat beter, zei Ilse!!
Hope knapte op,...en op,....haar vacht werd langer, donkerder, zachter, daarvoor zag haar vacht eruit als een stekelvarken. Ze slaapt goed, eet goed, rent door het huis, stoeit met de katers, die alle 3 dol op haar zijn! Hope krijgt nu 1x in de 3 maanden een onderhoudsbehandeling.

Piet,... roepnaam Favo-Puss,....
Na Hope wilde ik ook acupuntuur voor Piet.
Piet is de Baas in huis, Turkse Angora, zo’n 10 kilo schoon aan de haak. Sterk, stevig, vol zelfvertrouwen en mijn makker.
Piet heeft last van slijm, werd kortademig, rende niet meer door het huis, sprong niet meer op tafels en kasten en stoeide niet meer met de rest. Soms leek het alsof hij een bal had ingeslikt. Voor mij een hele stap, met Piet naar een dierenarts,...
Piet wordt nu nog steeds behandeld en hij gaat met sprongen vooruit! Hij rent, hij stoeit, hij springt op tafels. Piet zijn dieet is aangepast, geen rauw vlees meer maar gekookt en/of blik (goed, graanvrij blikvoer)

En nu we toch bezig zijn,...Dexter,...roepnaam Dexie,...
Dexter is een Maine Coon en in februari 2018 is hij 2 jaar bij ons, hij is heel lief enzachtaardig. Dexter is getraumatiseerd, hij rende elke avond en nacht door het huis en gilde: MAAAAAAAA. Zijn bekkie wijd open,...
Dexter spuugde veel, en is erg mager.
Dexter krijgt nu ook acupunctuur, is soms erg moeilijk te prikken, raakt in panieken gilt,.... omdat hij moeilijk te prikken is behandelt  Ilse hem met de laserpen. Na een aantal behandelingen werd het spugen minder. Zijn vacht donkerder en zachter. Het gillen werd minder, hij is meer ontspannen, hij slaapt ’s nachts en rent niet meer gillend door het huis.En, hij is wat voller, niet meer zo mager. Dexter is nog steeds onder behandeling.

Ilse,...roepnaam Het Vissen-vrouwtje,...
Betrokken, kundig, geliefd bij de katten alhier, (en niet alleen omdat ze altijd wat lekkers van haar krijgen,..een gedroogd visje). De katers en poes hier zijn niet gediend van vreemde mensen over de vloer maar dat geldt niet voor Ilse! Ze vertrouwen haar en dat is wederzijds. Ilse behandelt en benaderd met respect en vertrouwen naar het dier toe, dat voelen ze.
En, niet alleen naar het dier, Ilse behandelt ons ook zo, ze vraagt naar hoe het gegaan is, ze vraagt naar wat ik zelf denk en voel over hun behandelingen en hun voortgang. Ilse stopt als ze merkt dat het dier iets niet wil of het zat is, ze blijft niet oeverloos door proberen en is heel oplossingsgericht in haar behandelingen als een dier iets niet wil probeert ze het op een manier dat het dier het wel toestaat. Met respect voor het dier gaat ze te werk in alle rust en vertrouwen.
We zijn erg blij met Ilse en de voortgang van alle drie de katten! Acupunctuur voor je dier,... een aanrader!

HET VERHAAL VAN JUP, EEN BEAGLE MET EEN NEKHERNIA, GESCHREVEN DOOR HAAR BAASJES RUUD EN YVONNE UIT HEILOO:

Eind augustus kreeg onze Beagle Jup, ontzettend veel pijn, Het kwam in aanvallen, vaak tijdens de wandeling, waarbij ze werkelijk gilde van de pijn en niet meer verder kon lopen. Na röntgen foto's, een echo en heel veel pijnstillers, wisten we nog steeds niet precies wat er aan de hand was. In overleg met Erwin (Any Animal) zijn we begonnen met acupunctuur, om die heftige pijn weg te krijgen. De eerste acupunctuurbehandeling, was voor ons meteen al een openbaring. Bij het plaatsen van de naaldjes, zag je Jup ontspannen en daarna was ze meteen een aantal dagen pijnvrij. Ilse voelde dat de pijn vanuit de nek kwam, Een voorpootje sleepte inmiddels ook wat en een nieuwe foto wees uit dat er sprake was van een nekhernia. Samen met Erwin en Ilse hebben we de keuze gemaakt om ipv een operatie, verder te gaan met acupunctuur. Nu zijn we ruim 2 maanden en 8 behandelingen verder en onze Jup is een geheel nieuw hondje geworden, of liever gezegd, we hebben ons oude hondje weer terug, vrolijk en energiek. Ze is nu al 4 weken vrijwel pijnvrij, zonder medicatie. Ze krijgt alleen 1 druppel Copaibaolie per dag als ondersteuning.
De behandelingen worden nu langzaam afgebouwd, tot we uitkomen op een keer of 4 per jaar als onderhoud.
Wat mooi dat dit op ons pad kwam en dat Jup daarmee een heel zware en risicovolle operatie bespaard is gebleven. Ilse, we zijn super blij met je.