Over Ilse

Hallo! Ik ben Ilse Schipper-van Driel, 41 jaar en samen met mijn man, zoon, hond en kat woon ik in Heemstede.

Mijn liefde voor dieren zat er al vroeg in; toen ik heel klein was vonden mijn ouders mij regelmatig ’s ochtends in de hondenmand tegen onze hond aan gekropen in plaats van in mijn eigen bed.
Op mijn achtste kreeg ik een kitten van mijn ouders. Ik was zo verknocht aan dit dier dat ik besloot om ‘medicijnen voor dieren’ te gaan studeren later, zodat ik een medicijn zou uitvinden wat ervoor zou zorgen dat mijn kat nooit dood zou gaan. Een mooi maar naïef plan uiteraard...

Tijdens mijn studie diergeneeskunde kwam ik er achter dat ik een idealist met veel toewijding ben, en na mijn afgeronde studie in 2006 was het even zoeken in welke praktijk ik deze eigenschap kwijt kon. Uiteindelijk ben ik vrij snel bij Sterkliniek Any Animal in Heiloo terecht gekomen, waar ik tot december 2017 met veel plezier gewerkt heb.
In deze kliniek leerde ik onder andere heel veel over goede voeding voor honden en katten en over de enorm toegevoegde waarde van complementaire geneeswijzen aan het reguliere zorgpalet.

In 2015 startte ik met de internationale veterinaire acupunctuur-opleiding, met verdiepingsrichting hond en kat. Deze opleiding is erkend door de internationale beroepsvereniging IVAS.
Naast dat er een nieuwe, erg interessante wereld voor me open ging, namelijk die van de Chinese geneeskunde, merkte ik ook dat mijn sensitiviteit en oog voor detail maakten dat het me goed paste. Dit voelde voor mij als thuiskomen.

Vanaf de start van mijn opleiding acupunctuur ben ik het direct gaan toepassen in de praktijk naast mijn ‘gewone’ dierenartswerkzaamheden. Honden en katten met chronische aandoeningen en pijn, maar ook acuut erg zieke of net-geopereerde dieren in de opname en dieren met ‘simpele’ kwalen zoals bijvoorbeeld een verstuiking werden door mij met naaldjes behandeld (al dan niet naast de reguliere behandeling).
Al snel zaten mijn acupunctuur-spreekuren vol.

Ik ben zo te spreken over deze geneeswijze dat ik eind 2017 besloot om voor mezelf te gaan beginnen als veterinair acupuncturist bij honden en katten, en zo is FeliCaniPunctuur ontstaan! Het eerste jaar had ik nog geen eigen praktijkruimte, en deed ik dus huisbezoeken. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk aan huis in Heemstede.

Mijn opleiding veterinaire acupunctuur heb ik begin 2018 met vlag en wimpel afgerond en ik ben dus IVAS gecertificeerd.