Werkwijze

Als u de eerste keer bij Ilse komt voor een acupunctuur behandeling bij uw hond en/of kat, dan neemt ze met u uitgebreid de vooraf door u ingevulde vragenlijst door, onderzoekt ze uw dier, stelt ze een behandelplan op en plaatst ze de naaldjes. Dit zal ongeveer een uur in beslag nemen. De naaldjes zullen vervolgens nog ongeveer 20 minuten blijven zitten terwijl uw dier zich ontspant, waarna ze door Ilse verwijderd worden.

De hoeveelheid naaldjes die geplaatst wordt wisselt per dier en per keer, maar meestal zijn dit er tussen de 10 en 15.
Over het algemeen doen de naaldjes geen pijn, ze zijn erg dun, maar soms wel; dit hangt van het dier zelf af (of het gevoelig is), van het acupunctuurpunt, van de klacht en van waar het dier in zijn/haar genezingsproces is. Vaak valt het u achteraf ontzettend mee hoe uw dier de naaldjes tolereert!
Tijdens het plaatsen van de naaldjes voelt uw dier zich vaak al beter omdat er stagnaties worden opgeheven en energieën beginnen te stromen in het lijf.

Tijdens de sessies die na dit eerste bezoek volgen, vertelt u wat er veranderd is aan uw dier in de periode na de laatste behandeling; vervolgens onderzoekt Ilse uw dier weer (waarbij ze vooral de tong en de pols beoordeelt) en aan de hand van haar bevindingen plaatst ze de naaldjes. Dit alles duurt bij elkaar een half uur.  Ook nu zullen de naaldjes vervolgens ongeveer 20 minuten blijven zitten, waarna ze door Ilse weer verwijderd worden.

Elke behandeling bepaalt Ilse opnieuw waar uw dier in het genezingsproces is en welke dysbalans behandeld moet worden, dus niet elke sessie worden dezelfde naaldjes geplaatst!

Wat Ilse belangrijk vindt tijdens haar behandelingen, is dat zij zich volledig kan focussen op uw dier, zodat zij goed kan bepalen wat het nodig heeft; dit betekent dat zij graag zoveel mogelijk in rust en stilte uw dier onderzoekt en behandelt, omdat dit voor uw dier de beste resultaten oplevert.
Als de naaldjes geplaatst zijn staat zij open voor al uw vragen; ook als deze buiten het acupunctuurgebied vallen, Ilse is immers ook ‘gewoon’ dierenarts.

Ilse heeft de kennis en kunde van een dierenarts en acupuncturist, maar u kent uw dier het beste! Samen zullen jullie er dus aan werken om uw dier optimaal gezond van lichaam en geest te laten zijn!